Biliardové stoly

Kúpte si biliardový stôl od spoločnosti Elektronic Star a prežite svoj voľný čas optimálne

Jemná plsť, leštené gule a elegantné tága: biliard je hra, ktorá už stáročia fascinuje ľudí všetkých vekových kategórií a hrá sa profesionálne v nespočetných kluboch a ligách. Ak chcete v pokoji trénovať alebo pravidelne hrávať s priateľmi, môžete si kúpiť vlastný biliardový stôl. Biliardové stoly sú k dispozícii nielen v klasických dĺžkach 7 a 8 stôp. Aj skladacie verzie, stoly 4 v 1 a malé veľkosti stolov ponúkajú optimálnu zábavu pri hre – aj keď doma nemáte priestor na samostatnú biliardovú miestnosť.

Aké druhy biliardu poznáme?

V biliarde existuje najmenej sedem rôznych variantov hry, ku ktorým zasa existujú rôzne súbory pravidiel a individuálnych dohôd. Najčastejšie hraným variantom je pool. Snooker a karambolový biliard sa tiež považujú za obľúbené formy. Posledné dva druhy hry však používajú iný stôl, napríklad biliardový stôl v snookeri je tradične väčší a koše menšie. Stôl na karambolový biliard nemá žiadne koše, hrá sa len s tromi guľami a tágom.

Kúpa biliardového stola od spoločnosti Riley: kvalitný a všestranný

Kto hrá biliard predovšetkým ako hobby, môže hrať pool a snooker na tom istom stole a nepotrebuje dva samostatné stoly. Výrobca Riley ponúka s modelom FS-6 kompaktný a skladací biliardový stôl pre oba tieto varianty hry. Stôl je dlhý 6 stôp (približne 183 cm) a keď sa nepoužíva, poskladá sa, aby sa šetril priestor. Na spestrenie hobby miestnosti je súčasťou dodávky aj terč na šípky a pripojiteľný stôl na stolný tenis.

Biliardový stôl FSPW-6 od spoločnosti Riley je tiež skladací, ale napriek tomu veľmi kvalitný. V niekoľkých jednoduchých krokoch sa zmení na stabilný stôl na pool a snooker. Biliardový stôl ISD1055 s dĺžkou 6 stôp, ktorý tiež pochádza z dielne Riley, nie je skladací, ale je možné premeniť ho na písací alebo jedálenský stôl. Veľká výhoda tohto variantu: biliardový stôl kombinuje stabilitu tradičného modelu s flexibilitou skladacieho stola.

Spoločnosť Riley uplatňuje koncepciu multifunkčnosti aj pri svojom biliardovom stole 4 v 1. Môžete tu hrať jedenásť hier na štyroch rozličných povrchoch. Medzi tieto hry patrí stolný futbal, stolný tenis, bowling a vďaka elektrickému ventilátoru aj akčná hra air hockey.

Stabilný a veľký: čistý biliard na biliardovom stole s rozmerom 7 alebo 8 stôp

Ak hrávate biliard pravidelne a máte k dispozícii dostatok priestoru, odporúčame vám veľký, samostatne stojaci biliardový stôl. Výrobca oneConcept ponúka napríklad model Brighton s červeným plátnom. Vnútorné vrátenie gule uľahčuje jej vyberanie a dyha z čerešňového dreva dodáva stolu elegantný a kvalitný vzhľad. Model je alternatívne dostupný so zeleným plátnom a s tmavou orechovou dyhou. S modelom Leeds výrobca pripravil ešte väčší stôl. Stôl s 8 stopami má rozmery približne 132 × 244 cm.

Skladací alebo nie? Veľký alebo malý biliardový stôl? Ktorý model je ten správny?

Ktorý biliardový stôl je najvhodnejší na aký účel, závisí najmä od dvoch faktorov: ambícií hráčov a dostupného priestoru. Pre deti a na príležitostné hry sa odporúča 6-stopový skladací stôl. Výhodou skladacích verzií je to, že sa dajú priestorovo úsporne skladovať. Ak však hráte biliard pravidelne a chcete neustále rozvíjať svoje zručnosti, mali by ste si vybrať pevný stôl. Po zaobstaraní ponúka rovnú, stabilnú hraciu plochu a – aj vďaka vlastnej hmotnosti – vysokú stabilitu. Alternatívou je pevne stojaci stôl, ktorý možno použiť ako jedálenský stôl alebo písací stôl. Buďte však opatrní. Ak sa na stôl prevráti nejaký nápoj, môže poškodiť plátno a v najhoršom prípade aj drevo biliardového stola.

Všetky biliardové stoly ponúkané v internetovom obchode Elektronic Star sú ideálne do hobby miestností a pivničných priestorov – či už biliardový stôl bude vypĺňať popoludnia deťom, poslúži ako súťažná plocha pre hostí na párty alebo bude podporovať v tréningu nových hráčov biliardu. Pre hráčov, ktorí si chcú zariadiť svoju prvú biliardovú miestnosť, sa hodia najviac veľké modely značiek Riley a oneConcept. Ponúkané biliardové stoly sú vopred zmontované a ľahko sa skladajú. Tága, gule a príslušenstvo sú zvyčajne súčasťou dodávky. Prvej hre nestojí nič v ceste ihneď po zostavení!

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov