Mobilné klimatizácie

Vyberte
Triediť podľa
  • Stránka 1 / 3
124 Výsledky pre "Mobilné klimatizácie"
Filter a radenie
  • Stránka 1 / 3
Mobilné klimatizácie

Využitie klimatizácie si väčšinou spájame letnými horúčavami, pretože nám prinášajú príjemný pocit ochladenia vzduchu doma, v práci, v aute, či v dovolenkovom apartmáne. Hoci je primárnou funkciou klimatizácie ochladzovať vzduch, toto zariadenie má svoje využitie aj počas jesenných a zimných dní.

Vo všeobecnosti existujú 2 druhy klimatizácie, z ktorých si môžete vybrať:

  • Mobilná klimatizácia
  • Nástenná klimatizácia

Benefity mobilnej klimatizácie

Mobilná klimatizácia je inteligentným riešením, ako regulovať teplotu v miestnosti. Vďaka tomu, že je klimatizácia prenosná, môžete ju jednoducho umiestniť kdekoľvek chcete. Mobilné klimatizácie sú ideálnym riešením do interiérov, ktoré využívate príležitostne, napríklad chaty a chalupy, kde potrebujete teplo či ochladenie práve vtedy, keď tam ste.

Ďalšie výhody mobilnej klimatizácie

  • Široká škála regulácie teploty - najčastejšie od 16 do 31°C.
  • Instantný pocit zmeny teploty hneď po spustení klimatizácie.
  • Nízke náklady na prevádzku - v porovnaní s kúrením na plyn, má kúrenie klimatizáciou o 50 % nižšie náklady a v porovnaní elektrickym priamotopom sú náklady na vykurovanie klimatizáciou nižšie až o 70 %.
  • Pri správnej údržbe klimatizácia vďaka svojim filtrom funguje aj ako čistička vzduchu od baktérií a prachu.
  • Niektoré zariadenia, možno využiť aj ako odvlhčovač vzduchu a prevenciu proti plesniam.

Ako si vybrať mobilnú klimatizáciu?

Pri výbere mobilnej klimatizácie si treba dať pozor na niekoľko parametrov. Každá klimatizácia funguje na princípe výmeny vzduchu medzi interiérom a vonkajším prostredím.

Najdôležitejším technickým kritériom, na ktoré je potrebné sa sústrediť je výkon klimatizácie - vzduchový a chladiaci.

Výkon klimatizácie

Vzduchový výkon sa udáva v jednotkách m³ a označuje objem vzduchu, ktorý dokáže prístroj spracovať za 1 hodinu. Chladiaci výkon býva vyjadrený v kW alebo v BTU (British Thermal Unit), pričom platí vzťah 1kW = 3500 BTU/hod. Chladiaci výkon udáva tepelný tok klimatizácie, ktorý je potrebný na ochladenie alebo ohrev vzduchu v miestnosti.

Odvod kondenzátu vody

Iným dôležitým kritériom pri výbere klimatizácie je odvod kondenzátu vody, ktorý vzniká dôsledkom ochladzovania vzduchu a skvapalňovaním vody. Moderné mobilné klimatizácie majú zabudovaný automatický odparník, ktorý kvapalný kondenzát vody mení na plynné skupenstvo a vylučuje ho spolu so vzduchom.

Na čo si treba dať pozor pri výbere mobilnej klimatizácie?

  • Pri nesprávnom utesnení výfukovej hadice na odvádzanie teplého vzduchu z miestnosti sa môže tvoriť podtlak. V prípade potreby je možné dokúpiť si aj tesnenie okien pre mobilné klimatizácie.
  • Lacnejšie modely mobilnej klimatizácie môžu byť hlučnejšie.
  • Klimatizáciu je potrebné pravidelne čistiť, v opačnom prípade klesá kvalita vzduchu a efektivita zariadenia. Odporúča sa preto aspoň raz mesačne vyčistiť filtre.

Ako nainštalovať mobilnú klimatizáciu?

Ak sa rozhodnete pre mobilnú klimatizáciu či už kvôli priestorovej a stavebnej nenáročnosti, alebo kvôli nižšej cene v porovnaní s nástennou klimatizáciou, treba pri inštalácii mobilnej klimatizácie myslieť na správny vývod vzduchu.

Odpadová hadica, ktorá zaisťuje vývod vzduchu z miestnosti von nesmie byť nikde skrútená ani zlomená, v opačnom prípade by sme zamedzili prúdeniu vzduchu a mohlo by dôjsť k preťaženiu ventilátora a následnej nefunkčnosti klimatizácie. Určite nevyvádzajte hadicu z klimatizácie do komína, pretože by sa prehrieval kompresor a ventilátor. Na vyvedenie odpadovej hadice odporúčame zvoliť okno, ktoré je dobré utesniť izoláciou alebo dieru v stene. Maximálna dĺžka odpadovej hadice je 1,5m.

Pri inštalácii mobilnej klimatizácie dbajte aj na to, aby malo zariadenie okolo seba priestor aspoň 30 – 50 cm, aby mohol okolo voľne prúdiť vzduch bez prekážok, ako sú steny či veľké kusy nábytku.

Ochladzovač vzduchu miesto klimatizácie?

Ochladzovač vzduchu plní rovnakú funkciu ako klimatizácia, ochladzovanie vzduchu. Avšak ochladzovače vzduchu fungujú odlišne. Ide o zariadenia, ktoré kombinujú ventilátor a malú klimatizáciu. Ochladzovače vzduchu sú teda ventilátory, ktoré majú navyše chladiaci systém vďaka zásobníku na studenú vodu alebo ľad.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov