Posilňovacie veže

Vyberte
Triediť podľa
42 Výsledky pre "Posilňovacie veže"
Filter a radenie
Posilňovacie veže

Posilňovacie veže sú jedným z najobľúbenejších domácich fitness zariadení na trhu. Sú cenovo dostupné, všestranné a predstavujú skvelý spôsob, ako si precvičiť celé telo. Posilňovacie veže sú vynikajúcou voľbou pre každého, kto chce získať skvelý tréning bez toho, aby musel minúť veľa peňazí na fitness vybavenie. Sú tiež dobrou voľbou pre ľudí, ktorí nemajú doma veľa miesta na posilňovacie nástroje. Ak hľadáte všestranné a cenovo dostupné fitness zariadenie, posilňovacia veža je skvelou voľbou. Chcete sa o posilňovacích vežiach dozvedieť viac? Čítajte ďalej.

Ako sa delia posilňovacie veže?

Posilňovacie veže sú robustnejšie, a preto je potrebné si na ne nájsť aj dostatok voľného miesta, pokiaľ si ich chcete kúpiť domov. Minimálne si na posilňovaciu vežu vyhraďte priestor 3 metre na šírku a na výšku aspoň 2,5 metra. Posilňovacie veže sa delia na 4 základné typy:

1. Jednoúčelová posilňovacia veža

Jednoúčelová posilňovacia veža je všestranný a účinný tréningový nástroj. Možno ju používať na rôzne cviky vrátane príťahov, dipov a klikov. Posilňovacia veža je skvelý spôsob, ako si na malom priestore precvičiť celé telo. Je tiež relatívne cenovo dostupná, takže je skvelou voľbou pre domáce posilňovne.

2. Kombinovaná posilňovacia veža

Kombinovaná posilňovacia veža je skvelý spôsob, ako si precvičiť celé telo. Kombinovaná posilňovacia veža vám poslúži pri cvičení vrchnej aj spodnej časti tela. Vďaka tomu je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú z tréningu vyťažiť maximum. Posilňovacia veža je tiež nastaviteľná, takže si môžete tréning prispôsobiť vlastnej kondičnej úrovni.

3. Stojanová posilňovacia veža

Stojanová posilňovacia veža je skvelým doplnkom každej domácej posilňovne. Poskytuje bezpečný a účinný spôsob, ako precvičiť celé telo bez potreby drahého vybavenia posilňovne. Stojanová posilňovacia veža vám pomôže posilňovať s vlastnou váhou tela. Na stojanovej posilňovacej veži nájdete pripevnené madla, opierky, držadlá a hrazdy. Vďaka tomu môžete precvičovať celé telo alebo jeho konkrétne časti. Medzi hlavné výhody používania stojacej posilňovacej veže patrí zlepšenie sily, vytrvalosti a koordinácie. Okrem toho môže používanie stojacej posilňovacej veže pomôcť zlepšiť rovnováhu a flexibilitu.

4. Multifunkčná posilňovacia veža

Multifunkčná posilňovacia veža je všestranné a praktické zariadenie, ktoré vám môže pomôcť pri skvelom tréningu doma. Kombinuje všetky predchádzajúce typy posilňovacích veží – jednoúčelovú, kombinovanú a stojanovú.Táto robustná posilňovacia veža je vybavená tyčou na príťahy, stanicou na dipy a tyčami na kliky, takže môžete precvičiť všetky hlavné svalové skupiny. Výškovo nastaviteľná konštrukcia vám umožní prispôsobiť si cvičenie svojim potrebám a protišmyková základňa zabezpečí stabilitu počas cvičenia. Obsahuje závažia a činky. Jej súčasťou zvykne byť aj posilňovacia lavica.

Aké typy závažia sa používajú pri posilňovacích vežiach?

Na niektorých typoch posilňovacích veží môžete cvičiť bez závažia, teda sú určené na cvičenie s vlastnou váhou. Okrem toho sú však typy, na ktoré sa používajú závažia. Tie sa delia na:

  • Doskové závažia – pod doskovými závažiami si predstavte tehličky. Ide o kompaktnú sadu tehličiek.
  • Kotúčové závažia – tieto závažia sú v tvare kotúčov alebo činiek, ktoré sa nakladajú na tyč.

Nosnosť posilňovacej veže

  • Posilňovacia veža do 120 kg – patria k menej kvalitným posilňovacím vežiam. Pri kúpe tejto veže si vyrátajte či bude vhodným nástrojom na posilňovanie práve pre vás. Zrátajte si svoju vlastnú váhu aj so závažím, ktoré budete používať. V prípade, že je vám vyjde výsledok do 120 kg, posilňovacia veža bude pre vás vhodnou.

  • Posilňovacia veža do 160 kg – Zlatá stredná cesta. Postačí na cvičenie aj s vlastnou váhou a aj na posilňovanie so závažím.

  • Posilňovacia veža nad 160 kg – Ak hľadáte posilňovaciu vežu ako vo fitness centrách, posilňovacia veža nad 160 kg bude pre vás ideálnym riešením. Unesie ťažké závažia a svojim kvalitným vyhotovením vám vydrží dlhé roky.

Chcete si zaobstarať viac nástrojov na posilňovanie? Pozrite sa na našu širokú ponuku. Vyberte si svoj posilňovací stroj, kettlebelly, hrazdy a iné pomôcky na cvičenie. Máme aj široký sortiment rôznych trenažérov, ako sú bežecké pásy alebo stacionárne bicykle. Vyberte si z našej ponuky ešte dnes.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov