Posilňovanie

Vyberte
Triediť podľa
  • Stránka 1 / 3
123 Výsledky pre "Posilňovanie"
Filter a radenie
  • Stránka 1 / 3
Posilňovanie

Posilňovanie vám pomôže zostať aktívnym a nezávislým. S pribúdajúcim vekom naše svaly prirodzene slabnú a sú menej schopné vykonávať každodenné úlohy. Posilňovanie môže pomôcť spomaliť tento proces a udržať vaše svaly zdravé. Existuje mnoho rôznych spôsobov posilňovania svalov. Môžete dvíhať činky, používať posilňovacie stroje, posilňovacie pomôcky alebo cvičiť s vlastnou váhou, napríklad kliky a drepy. Dôležité je nájsť si činnosť, ktorá vás baví. Pravidelné cvičenie pomôže udržať vaše svaly silné a predchádzať zraneniam v budúcnosti.

Pokiaľ nemáte čas utekať do fitness centra, nevadí. Domáce posilňovanie môže byť takisto efektívne. Pozrite sa aké produkty na posilňovanie nájdete u nás. Na výber máte veľa možností.

Posilňovacia veža – skvelý pomocník vo fitku, ale aj doma

Posilňovacia veža je skvelý spôsob, ako posilniť svaly na rukách, ramenách a hrudníku. Posilňovacia veža je všestranné zariadenie na posilňovanie, ktoré sa dá použiť na rôzne cviky. S trochou kreativity môžete posilňovaciu vežu použiť na zameranie sa na akúkoľvek svalovú skupinu v tele. Delí sa na dve hlavné kategórie:

  • Kombinovaná posilňovacia veža – môžete na nej cvičiť s činkami, ale aj s vlastnou váhou. Je vhodná na posilňovanie hornej a dolnej časti tela.

  • Stojanová posilňovacia veža – je určená na posilňovanie s vlastnou váhou. Pomôže vám precvičiť celé telo, ale aj jednotlivé partie.

Lavička na posilňovanie

Posilňovacie lavice sú skvelým zariadením na posilňovanie tela. Lavičku na posilňovanie môžete používať na rôzne cviky vrátane tlakov na lavičke, cvikov s činkami a podobne. Lavička na posilňovanie sa dá ľahko zohnať a je pomerne lacná a skladná, takže je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú začať so silovým tréningom. Lavička na posilňovanie je multifunkčným zariadením, ktoré môžete využiť na:

  • posilňovanie chrbta a hrudníka
  • cvičenie so závažím alebo činkami
  • budovanie svalovej hmoty
  • spevnenie tela

Hrazdy na posilňovanie

Hrazdy sú výborným náradím na cvičenie, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou každej posilňovni. Tento nástroj na cvičenie vám pomôže precvičiť vaše celé telo. Ak ste zástancom posilňovania pomocou vlastnej váhy, hrazda bude vašim skvelým pomocníkom. Hrazda v dome? Určite áno! Nezaberajú veľa miesta a ich montáž je nenáročná. A kde si ju môžete namontovať?

  • Závesné hrazdy - montáž na stenu, strop alebo rebrinu.
  • Hrazdy do dverí - pokiaľ nemáte v domácnosti dostatok priestoru, je to ideálny typ hrazdy. Hrazda sa prispôsobí vašim dverám.
  • Voľne stojace - ak nechcete zasahovať priamo do steny, vyberte si tento typ hrazdy. Rátajte však s tým, že vám zaberie viac miesta.

Kotúče a činky alebo kettlebelly ako skvelí pomocníci pri posilňovaní

Činky a kotúče patria medzi najpopulárnejšie nástroje na posilňovanie. Činky ponúkajú veľkú flexibilitu, pokiaľ ide o cviky, ktoré s nimi možno vykonávať. Sú tiež relatívne lacné a ľahko dostupné. Sú veľmi obľúbenými nástrojmi na cvičenie z pohodlia domova. Môžete s nimi precvičiť všetky svalové partie, nezaberú vám veľa miesta a nahradíte pomocou nich aj cviky, ktoré sa cvičia na posilňovacích strojoch. Delenie činiek:

  • Jednoručné činky - jednoručky – môžete kúpiť v hmotnosti od 0,5 kg do približne 25 kg.
  • Obojručné činky – na tyč sa pripevňujú kotúče, ktoré majú rôzne váhy. Podľa nich si nastavíte hmotnosť, akú chcete.

Kettlebelly sú závažia, ktoré majú rukoväť. Spájajú silové, dynamické a kondičné posilňovanie. Používanie kettlebellov má mnoho výhod vrátane zvýšenej svalovej vytrvalosti, zlepšeného kardiovaskulárneho zdravia a zvýšenej flexibility. Používajú sa aj pri rehabilitáciách. Líšia sa od seba váhami, farbami a tvarmi.

Posilňovacie stroje

Ak chcete svoje cvičenie posunúť na vyššiu úroveň, zvážte posilňovacie stroje. Tieto stroje na posilňovanie sa dajú použiť na precvičenie širokého spektra svalov a je možné na nich vykonávať rôzne cviky. Väčšina posilňovacích strojov využíva kladkový systém so závažiami, vďaka čomu je možné ľahko nastaviť veľkosť odporu.

Ak ste pripravení posunúť svoju kondíciu na vyššiu úroveň, zvážte investíciu do posilňovacieho stroja. Vďaka množstvu dostupných možností určite nájdete taký, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám. A vďaka pridanej výhode tréningu s odporom môžete výsledky vidieť v krátkom čase.

Ak si chcete zariadiť fitness alebo domácu posilňovňu, pozrite si aj naše ďalšie produkty určené pre fitness a šport. Určite si vyberiete aj z našich trenažérov či fitness a relax doplnkov.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov