Stojany na činky

Rozličné stojany na činky pre perfektný domáci tréning

Fyzická kondícia je pre mnohých ľudí jedným z najdôležitejších kritérií zdravého životného štýlu. Po dlhom dni v práci sa však nedokáže každý prinútiť ísť do posilňovne. Zriadenie domácej posilňovne je obľúbený trend, ktorý perfektne spája príjemné obytné prostredie s fyzickými výzvami. Aby boli činky aj príslušenstvo na domáce cvičenie bezpečne uložené a vždy na dosah ruky, oplatí sa kúpiť si stojan na činky. Nasledujúci prehľad vysvetľuje, prečo je takýto nákup múdrym rozhodnutím a čím sa líšia rôzne stojany na činky.

Kúpte si stojan na činky a užite si pohodlný silový tréning

Stojan na jednoručné činky, obojručné činky alebo kotúče na činky sa postará o bezpečné uloženie ťažkých činiek počas tréningu. Počas cvičenia nebudú činky na podlahe, a tak nehrozí nebezpečenstvo, že o ne náhodne zakopnete a zraníte sa. Kto trénujete s veľkým počtom činiek, môže si ich usporiadať v stojane na činky a mať ich počas tréningu vždy po ruke. Týmto spôsobom sa nestráca drahocenný čas a tréning môže byť mimoriadne efektívny. Stojan na činky zároveň poskytuje možnosť pohodlne odložiť činky bez toho, aby sa bolo treba najskôr zohnúť k zemi. Spája sa tým bezpečnosť, poriadok a pohodlie – dokonalý predpoklad tréningu na profesionálnej úrovni.

Prehľad variantov stojanov na činky

Pri kúpe stojana na činky je najdôležitejšie, aby ste sa najprv pozreli na činky, ktoré práve používate. Na výber máte stojany na jednoručné činky a stojany na obojručné činky, ako aj stojany na kotúče na činky a kombinované stojany na činky.

Stojan na jednoručné činky

Stojany na jednoručné činky majú niekoľko políc, na ktorých môžu byť činky umiestnené vedľa seba. Sú navrhnuté tak, aby bolo možné bezpečne uložiť niekoľko párov činiek. Na výber sú stojany na činky s dvomi alebo tromi poschodiami s policami rôznych dĺžok. Veľkosť by sa preto mala ideálne vyberať podľa počtu činiek. Keďže police na činky musia udržať veľkú hmotnosť, je dôležité vybrať si model s vysokou stabilitou. Rám preto býva spravidla vyrobený z robustnej ocele.

Stojan na obojručné činky

Keďže stojan na obojručné činky musí udržať väčšiu váhu a cviky s týmito činkami sú mnohostranné, okrem pevných stojanov na činky sú dostupné aj výškovo nastaviteľné modely. Výškovo nastaviteľný variant poskytuje veľkú flexibilitu a dá sa individuálne prispôsobiť tréningu podľa osobných potrieb. Výška sa zvyčajne nastavuje stupňovito, aby bola dosiahnutá vysoká miera individualizácie. Pevná verzia má obvykle pripravených niekoľko polôh na odloženie činky.

Stojan na kotúče na činky

Na bezpečné umiestnenie kotúčov na činky je vynikajúcou možnosťou stojan v tvare písmena A. Jeho konštrukcia umožňuje priestorovo úsporné uloženie vo výklenkoch a kotúče na činky sa dajú bez problémov nasunúť na vetvy stojana.

Kombinované stojany na činky

Kombinované stojany na činky zjednocujú riešenie na uskladnenie obojručných činiek, jednoručných činiek a kotúčov na činky. Ak si niekto rád spestruje svoj tréning, takýto stojan na činky je inteligentným riešením, ktoré ponúka v domácej posilňovni ešte viac priestoru na cvičenie a vysokú efektivitu.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov