Stropné ventilátory

Vyberte
Triediť podľa
27 Výsledky pre "Stropné ventilátory"
Filter a radenie
Stropné ventilátory

Stropné ventilátory sú efektívnym spôsobom chladenia miestnosti počas horúcich letných mesiacov, navyše spotrebujú oveľa menej energie ako klimatizácie. V skutočnosti stropné ventilátory spotrebujú približne jednu desatinu energie v porovnaní s klimatizáciami. Výsledkom je, že stropné ventilátory vám môžu ušetriť peniaze na účte za energiu a zároveň vás udržia v chlade a pohodlí.

Skvelý spôsob chladenia počas horúcich dní

Stropné ventilátory sú skvelým spôsobom, ako udržať váš domov chladný a pohodlný. Vďaka nižšej spotrebe energie ako klimatizácie vám môžu stropné ventilátory pomôcť ušetriť peniaze na účte za energiu. Pri výbere stropného ventilátora je dôležité zvážiť veľkosť miestnosti, výšku stropov a smer lopatiek. S trochou výskumu môžete nájsť dokonalý stropný ventilátor pre váš domov.

V čom spočívajú ich hlavné výhody a nevýhody?

Výhody stropných ventilátorov:

  • Ich prevádzka je oveľa lacnejšia ako klimatizácie
  • Pomáhajú cirkulovať vzduch v miestnosti a urobiť ju chladnejšou
  • Môžu sa používať v lete aj v zime, aby sa ušetrila energia
  • Dodávajú sa v rôznych veľkostiach a štýloch, aby sa vyhovovali akémukoľvek priestoru

Nevýhody stropných ventilátorov:

  • Ich prevádzka môže byť hlučná
  • Môžu vytvárať prievan v miestnosti
  • V niektorých prípadoch môžu byť náročné na inštaláciu

Ako vlastne stropné ventilátory fungujú?

Väčšina stropných ventilátorov má tri alebo viac lopatiek a sú poháňané elektromotorom. Čepele sú namontované na centrálnom hriadeli, ktorý je spojený s motorom. Veľkosť, tvar a počet lopatiek sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ale všetky ventilátory pracujú na rovnakých základných princípoch.

Keď je ventilátor zapnutý, lopatky sa začnú otáčať. Rotujúce sa lopatky vytvárajú efekt chladenia vetrom, čo spôsobuje, že vzduch okolo ventilátora je chladnejší. Keď sa vzduch v blízkosti ventilátora pohybuje, vytvára za ventilátorom oblasť nízkeho tlaku.

Táto oblasť s nízkym tlakom spôsobuje, že vzduch okolo ventilátora je nasávaný do lopatiek. Stúpajúci vzduch sa potom tlačí na strop a núti k pohybu aj chladnejší vzduch pri podlahe. Vďaka tejto cirkulácii vzduchu je miestnosť chladnejšia a príjemnejšia.

S výberom stropného ventilátora vám radi poradíme

Pri výbere stropného ventilátora je dôležité zvážiť veľkosť miestnosti, výšku stropov a smer lopatiek. Stropné ventilátory sa dodávajú v rôznych veľkostiach a veľkosť ventilátora by mala byť úmerná veľkosti miestnosti. Napríklad malý ventilátor vo veľkej miestnosti nebude taký účinný ako väčší ventilátor v menšej miestnosti.

Výška stropu ovplyvňuje aj účinnosť stropného ventilátora. Lopatky stropného ventilátora by mali byť aspoň osem stôp nad podlahou pre správnu cirkuláciu. Vyššie stropy môžu vyžadovať dlhšie lopatky alebo viac ventilátorov pre správnu cirkuláciu vzduchu.

Pre menej náročných

Okrem stropných ventilátorov, poznáme taktiež aj stĺpové a stojanové ventilátory, ktoré sú v princípe veľmi podobné stropným ventilátorom, ale neinštalujú sa na strop, ale na podlahu alebo na špeciálny stojan. Stĺpové ventilátory a stojanové ventilátory majú menší dosah a sú vhodné len na chladenie jednej miestnosti naraz.

Okrem toho sú menej estetické ako stropné ventilátory a môžu sa ťažšie čistiť. Pri výbere ventilátora by ste mali vždy venovať pozornosť hlučnosti. Niektoré modely produkujú veľa hluku, ktorý môže byť nepríjemný najmä v spálňach, detských izbách alebo obývačkách.

Okrem pestrej ponuky ventilátorov na našom e-shope nájdete taktiež aj sety ventilátorov, ktoré sú ideálnym riešením ochladzovania vzduchu vo väčších miestnostiach.

Jeden malý tip na záver

Smer lopatiek ventilátorov je tiež dôležitý. Stropné ventilátory sú navrhnuté tak, aby sa otáčali v smere alebo v protismere hodinových ručičiek. Otáčanie v smere hodinových ručičiek vytvára chladivý vánok, zatiaľ čo otáčanie proti smeru hodinových ručičiek vytvára teplý vietor.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov