Záhradné lehátka

Vyberte
Triediť podľa
  • Stránka 1 / 2
77 Výsledky pre "Záhradné lehátka"
Filter a radenie
  • Stránka 1 / 2
Záhradné lehátka

Záhradné lehátka sú skvelým spôsobom, ako relaxovať v záhrade a užívať si pobyt vonku. Záhradné lehátko môže slúžiť aj ako lehátko na opaľovanie, na ktorom si môžete odpočinúť v záhrade alebo pri bazéne, chytať bronz a cítiť sa ako na dovolenke. Sú vyrobené v rôznych štýloch a farbách, takže si môžete nájsť dokonalé záhradné lehátko, ktoré sa hodí k vášmu záhradnému nábytku. Záhradné lehátka sú pohodlné a ľahko sa používajú a môžu byť skvelým doplnkom každej záhrady. Ak si chcete vybrať záhradné lehátko, čítajte ďalej, aby ste sa dozvedeli viac o ich vlastnostiach a parametroch.

Matierál záhradných lehátok

Záhradné lehátka sú vyrobené najčastejšie z materiálov ako je drevo, kov, plast, textília alebo ratan. Predstavíme vám výhody a nevýhody jednotlivých materiálov, aby ste si vybrali to najlepšie záhradné lehátko podľa vašich preferencií.

Drevené záhradné lehátko

Pri hľadaní záhradného nábytku si mnoho ľudí vyberá záhradné lehátko z dreva. Drevený záhradný nábytok má totiž množstvo výhod. Po prvé, vyzerá elegantne a môže skutočne prispieť k celkovému vzhľadu vašej záhrady. Po druhé, ak sa oň budete dobre starať, drevené záhradné lehátko môže vydržať mnoho rokov. Po tretie, drevený záhradný nábytok je veľmi pevný a unesie veľkú hmotnosť. Okrem toho dokonale zapadá do záhrady, nakoľko je to prírodný materiál.

Drevené záhradné lehátko má však aj svoje nevýhody, ktorými sú, že si vyžadujú častú starostlivosť. Je potrebné ich aspoň dvakrát do roka natrieť ochranným náterom, ktorý zabezpečí dlhšiu životnosť dreva. Ďalšou nevýhodou je, že drevené lehátka sú tvrdé, a preto je potrebné k nim dokúpiť aj podušky.

Ratanové záhradné lehátko

Ratanové záhradné lehátko je veľmi dobrou voľbou, nakoľko má veľmi vysokú odolnosť voči nepriaznivému počasiu ale aj voči vysokým či veľmi nízkym teplotám. Nevyžaduje si žiadnu špeciálnu starostlivosť. Stačí, ak ho raz za určitú dobu umyjete čistou vodou. Ak teda hľadáte záhradné ležadlo, ktoré je štýlové a zároveň nenáročné na údržbu, ratan je tou správnou voľbou. Toto sa však vzťahuje na umelý ratan. Čo sa týka prírodného ratanu, neznáša až tak dobre nepriaznivé počasie. Preto ho treba chrániť plachtou alebo ho preniesť do interiéru.

Kovové záhradné lehátko

Kovové záhradné lehátko je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá odolné a dlhotrvajúce záhradné ležadlo. Vďaka svojej odolnosti voči poveternostným vplyvom je ideálne na použitie v záhrade, na terase alebo dokonca na pláži. Vďaka kovovej konštrukcii sa kovové záhradné lehátko aj veľmi ľahko udržiava a v prípade potreby ho stačí utrieť vlhkou handričkou. Kovové záhradné lehátko je tiež dostupné v rôznych farbách a štýloch, ktoré vyhovujú každému vkusu.

Rám ležadla je vyrobený z kovu, ale miesto, na ktorom sa leží je zväčša z textílie alebo z umelého ratanu. Čo sa týka textílie, tá má svoje mínusy – textília môže časom povoliť a začne sa uvoľňovať. Textíliu nie je vhodné mať celoročne vonku.

Plastové záhradné lehátko

Plastové záhradné lehátko patrí medzi najlacnejšie a najobľúbenejšie možnosti na trhu. Jeho hlavnou výhodou je nízka hmotnosť, vďaka ktorej sa ľahko prenáša a skladuje. Okrem toho je zvyčajne vyrobené z odolných materiálov, ktoré odolávajú poveternostným vplyvom a opotrebovaniu. Plastové záhradné lehátko sa tiež ľahko čistí a udržiava, čo z neho robí nenáročnú možnosť pre zaneprázdnených ľudí. Ak hľadáte cenovo dostupné a ľahko použiteľné záhradné ležadlo, plastový model je pre vás ideálnou voľbou.

Čo sa však týka jeho hlavných nevýhod, je to v prvom rade nižšia nosnosť a horšia stabilita oproti kovovému alebo drevenému záhradnému ležadlu.

Aké sú najčastejšie typy záhradných lehátok?

  • Záhradné lehátko pre dvoch – s nosnosťou cca 200 kg a rozmermi cca 200 × 140 cm na pohodlné leňošenie vo dvojici. Na tomto záhradnom ležadle si môžete užívať slnko a čerstvý vzduch a zároveň tráviť čas so svojím partnerom.

  • Skladacie záhradné lehátko – Ak máte na záhrade málo miesta, skvelou voľbou je skladacie lehátko. Keď sa nepoužíva, dá sa ľahko zložiť, takže je praktické na sezónne použitie.

  • Polohovateľné záhradné lehátko – Polohovateľné záhradné lehátko je skvelým doplnkom do každej domácnosti. Dá sa ľahko nastaviť do niekoľkých typov polôh, takže je ideálne na každú príležitosť. Lehátko je vybavené aj pohodlným podhlavníkom a opierkou hlavy. Polohovateľné lehátko je aj výborným typom lehátka na opaľovanie.

  • Záhradné lehátko so strieškou – Záhradné ležadlá sú ideálne na leňošenie v záhrade počas teplého letného dňa a so strieškou si môžete čas strávený vonku užiť ešte viac. V prípade, že sa chcete chrániť pred slnkom a škodlivým UV žiarením je lehátko so strieškou výbornou voľbou.


Ak si chcete zriadiť v záhrade záhradné sedenie, pozrite sa na našu kategóriu záhradný nábytok, v ktorej nájdete aj záhradné stoly, stoličky, záhradné altánky a mnoho ďalších. Ak si chcete skrášliť svoj exteriér fontánami, dekoráciami, máme pre vás mnoho dizajnových prvkov. Zariaďte si záhradu podľa vašich predstáv s produktami od Electronic-star.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov