Bežecké pásy

Vyberte
Triediť podľa
20 Výsledky pre "Bežecké pásy"
Filter a radenie
Bežecké pásy

Pokiaľ ste fanúšikom pohybu z pohodlia vášho domova, a tým pádom aj cvičenia za akýchkoľvek podmienok počasia, alebo máte radi beh, bežiaci pás bude vašim veľkým favoritom. Bežecké pásy patria k tým trenažérom, ktoré sú ideálne na to, aby vám pomohli spaľovať kalórie a zlepšiť vaše kardiovaskulárne zdravie. Pri takom množstve možností na trhu môže byť ťažké zistiť, ktorý bežecký pás je pre vás ten pravý. S malým prieskumom však môžete nájsť dokonalý bežecký pás na doma alebo do bytu, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám.

Základné delenie bežeckých pásov

Bežecké pásy sa delia do dvoch základných skupín, a to na motorové a bezmotorové. Oba typy bežeckých pásov sú vhodné aj na doma alebo do bytu. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, čítajte ďalej a my vám oba typy bežeckých pásov predstavíme bližšie.

  • Motorový bežecký pás – Tieto bežecké pásy majú motory, ktoré pomáhajú pohybovať pásom, čo vám uľahčuje chôdzu alebo beh požadovaným tempom. Sú vybavené aj reguláciou rýchlosti, ale aj možnosti výberu trate. Ich nevýhodou však môže byť vyššia cena alebo menšia skladnosť oproti bezmotorovému bežiacemu pásu.

  • Bezmotorový bežecký pás – Bezmotorový bežecký pás je typ bežeckého pásu, ktorý sa na rozdiel od elektrického motora spolieha na vlastnú silu používateľa. Môže to byť náročnejší tréning, pretože používateľ musí vynaložiť väčšie úsilie na vytvorenie pohybu. Bezmotorové bežecké pásy sú tiež zvyčajne kompaktnejšie, ľahšie a lacnejšie ako motorové bežecké pásy, čo uľahčuje ich skladovanie a prepravu. Ich nevýhodou je však menšia možnosť regulácie. Bezmotorový bežecký pás nie je vhodné používať na náročné tréningy.

Aké sú najčastejšie funkcie bežeckého pásu?

  • Regulácia rýchlosti – rýchlosť si môžete regulovať manuálne alebo elektronicky.
  • Sledovanie tepovej frekvencie – umožňuje vám počas tréningu sledovať vašu srdcovú frekvenciu a na základe nej si môžete prispôsobiť aj svoj tréning.
  • Odpruženie – slúži na ochranu vašich kĺbov pri behaní či chôdzi.
  • Displej – na základe displeja môžete naraz sledovať viacero funkcií ako sú rýchlosť behania/ chôdze; vzdialenosť, ktorú ste prešli; aký je váš aktuálny tep; informácie o čase alebo o tepovej frekvencii.
  • Počet spálených kalórií – na základe podaného výkonu vám bežecký pás ukáže aj počet kalórií, ktoré ste spálili.
  • Programy zamerané na záťaž – môžete si na nich nastaviť rýchlosť.
  • Sklon – na bežeckom páse si môžete regulovať aj sklon. To znamená, že môžete bežať/ kráčať aj do kopca. Môžete si pri tejto funkcii nastaviť sklon až do 20%.

Na čo sa pri výbere bežeckého pásu zamerať?

Rozmery bežeckej plochy

Rozmery bežeckej plochy sú veľmi podstatné. Vyberte si taký typ bežeckej plochy, ktorá vás nebude limitovať pri behu/ chôdzi.

  • Šírka do 40 cm – nie je vhodná na behanie. Táto šírka bežeckého pásu je vhodná na chodenie.
  • Šírka 45-48 cm – vhodná na poklus do maximálenej rýchlosti 10 km/h. Na rýchlejšie behanie ja šírka plochy nekomfortná.
  • Šírka nad 50 cm – vhodná na behanie pri všetkých typoch rýchlosti. Behanie je na tejto šírke veľmi komfortné a bezpečné.

Dĺžka závisí od výšky človeka. Pokiaľ si teda kupujete bežiaci pás na doma alebo do bytu, ktorý budete využívať vy zamerajte sa na dĺžku plochy.

Ak máte okolo 190 cm a budete behať približne 10 km/h, vyberte si dĺžku pásu 150 cm. Ak ste nižší a vaša výška je cca 180 cm a rýchlosť, ktorú budete využívať je okolo 8-10 km/h, siahnite po kratšej dĺžke - 140 cm.

Nosnosť bežeckého pásu

Ak si kupujete bežecký pás na doma a budete používať tento trenažér viacerí, zamyslite sa, akú hmotnosť má najťažší z vás. Prevažne je však nosnosť bežeckých pásov okolo 100-180 kg.

Motor bežiaceho pásu a jeho výkon

Platí pri motorových bežeckých pásoch. Výkon sa však priamo viaže aj s nosnosťou bežeckého pásu. Tu platí pravidlo, že čím bude využívať bežecký pás ťažší človek, tým viac sa treba zamerať aj na kvalitu a výkon motora. Výkon bežeckého pásu je vyjadrený v HP - konských silách. Zvyčajne majú bežecké pásy výkon od 1-6 HP. Pre bežiaci pás na doma alebo do bytu vám postačí aj motor s výkonom 2 HP.

Skladanie bežeckého pásu

Pokiaľ si chcete kúpiť bežecký pás na doma alebo do bytu a viete, že preň nebudete mať dostatok voľného miesta, pretože by vám mohol zavadzať, oceníte, že väčšina domácich bežeckých strojov je vybavená aj sklopením bežeckej plochy. Pomocou transportných koliesok ho takto zložený môžete jednoducho premiestniť na iné miesto.

Ste fanúšikom športu?

U nás nájdete všetko potrebné športové vybavenie. Okrem bežeckých pásov si z trenažérov môžete vybrať aj stacionárne bicykle. Ak ste fanúšikom posilňovania, zaujať vás môže aj naša široká ponuka posilňovacích veží, posilňovacích lavičiek, činiek, kettlebellov a mnoho ďalších produktov z kategórie fitness a šport.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov