Fitness trampolíny

Spojenie zábavy a športu je jednoduché: umožňuje to fitness trampolína!

Vlastniť fitness trampolínu je nielen moderné, ale aj nekonečne zábavné. V prvom rade je potrebné rozlišovať medzi dvoma rôznymi typmi. Klasická trampolína umožňuje vysoké skoky a akrobatické prvky a slúži skôr na zábavu. Fitness trampolína je naproti tomu skutočným športovým zariadením, ktoré sa dá ľahko postaviť u vás doma a používať na funkčný tréning.

Fitness trampolína ako športové náradie

Športová trampolína ponúka rôzne možnosti komplexného tréningu a výziev pre telo. Už len samotné státie na zariadení značne podporuje koordináciu a rovnováhu. Pri rôznych cvikoch musia tvrdo pracovať nielen svaly a šľachy, ale aj zmysel pre rovnováhu. Podporné svaly sa teda musia významne podieľať na cvičení, vďaka čomu je tréning celého tela na fitness trampolíne ešte účinnejší. Ideálne pre každého, kto chce trénovať nielen nohy, ale celé telo. Do akej miery sú jednotlivé oblasti tréningom zaťažované, sa dá ľahko určiť a kontrolovať výberom rozličných cvičení. Komplexné cvičenia v stoji a cvičenia držania pózy na trampolíne posilňujú celé svalstvo, zatiaľ čo vytrvalé poskoky rozprúdia krvný obeh. Pravidelné cvičenie tak okrem zlepšenia pocitu zo svojho tela zlepšuje aj pohyblivosť. Kardiovaskulárny systém sa na trampolíne rozprúdi a zariadenie tak môže pomôcť pri chudnutí, udržiavaní kondície a dlhodobom zotavovaní.

Zmestí sa fitness trampolína do každého bytu?

Trampolína sa nielen ľahko prenáša, ale dá sa postaviť kdekoľvek, kde chcete cvičiť. Veľkou výhodou sú kompaktné rozmery! Samozrejme, keď je v lete pekné počasie, môžete tento šport presunúť von a umiestniť trampolínu na terasu alebo do záhrady. Cvičenie na čerstvom vzduchu a na slnku je dvakrát zábavnejšie. Športové vybavenie však môžu bez problémov používať aj tí, ktorí nemajú záhradu. Keďže pri rôznych cvikoch na trampolíne nemusíte skákať príliš vysoko a odpruženie tiež neumožňuje príliš vysoké skoky, môžete bez problémov trénovať v interiéri s priemernou výškou stropu. Rovnako ako pri všetkých športoch vo vlastnom byte by ste mali brať ohľad na nájomníkov v byte pod vami. Aj napriek rozsiahlemu odpruženiu pohybov môže dôjsť k miernemu obťažovaniu susedov hlukom. V tomto prípade je možné hladinu hluku bez problémov znížiť pomocou samostatnej tréningovej podložky na podlahe.

Fitness trampolína pre celú rodinu

Trampolína zaujme malých aj veľkých. Deti ju rady používajú na ihriskách a pohybujú sa na nej s hravou ľahkosťou. Dospelí si zasa užívajú predovšetkým vysoké športové nároky a možnosť vykonávať jednoduché aj zložité cvičenia na tom istom športovom náradí. Nie ste viazaní na časy kurzov vo fitness štúdiu! Nezáleží na tom, kedy máte voľný čas, trampolína na vás čaká: večer pri sledovaní televízie alebo ráno pri niekoľkých voľných cvikoch po vstávaní na rozprúdenie krvného obehu. Praktické fitness zariadenie je vždy k dispozícii a láka k športovým aktivitám. Bezproblémové začlenenie do každodenného života je preto úplne jednoduché! Každý, kto pravidelne cvičí, rýchlo pochopí, aký dobrý vplyv má trampolína na vytrvalosť a fyzickú kondíciu.

Čo treba zvážiť pri kúpe?

Ak si chcete kúpiť fitness trampolínu, môžete si vybrať z rôznych modelov. Existujú varianty s rukoväťou a bez rukoväte – oba varianty môžu mať rôzne výhody. Na trampolínach s držadlom sa mnohé cviky vykonávajú oveľa ľahšie a odporúčajú sa skôr začiatočníkom. Dôležitú úlohu zohráva aj hmotnosť. Na väčšine trampolín nájdete údaj o maximálnej hmotnosti, do ktorej možno trampolínu zaťažiť. Tieto špecifikácie by sa mali v každom prípade dodržiavať, pretože len tak sa zaručí funkčnosť trampolíny. V spoločnosti Elektronic Star nájdete len kvalitné fitness trampolíny, ktoré spĺňajú najvyššie požiadavky. Dajú sa používať dlhodobo a intenzívne a presvedčia veľmi dobrými pružiacimi vlastnosťami a stabilnou konštrukciou. Takéto športové vybavenie poslúži ako spoločník počas dlhého obdobia a výrazne spríjemní šport medzi vlastnými štyrmi stenami. Správny model tu nájdu začiatočníci aj pokročilí – poďte sa poobzerať!

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov