Jogurtovače

Jogurtovač - vyrobte si sami chutný a zdravý jogurt

S jogurtovačom môžete dať v domácej kuchyni voľný priebeh vlastnej kreativite a zároveň znížiť množstvo plastového odpadu. Vďaka jednoduchému postupu ""urob si sám"" si môžete pripraviť ranný jogurt alebo dezert presne tak, ako to máte najradšej - len z niekoľkých alebo aj viacerých ingrediencií. Obzvlášť praktické: jogurtovače môžete spravidla používať aj na iné účely, napríklad na výrobu vlastnej zmrzliny, pretože princíp je až na chladenie rovnaký.

Toto sú rozdiely, ktoré by ste mali poznať pri kúpe jogurtovača

Elektrické jogurtovače nie sú čarodejníctvo. Práve naopak, pretože výroba vlastného jogurtu nie je ani časovo náročná, ani mimoriadne komplikovaná. Potrebujete len ingrediencie a správny spotrebič, ktorý si môžete kúpiť online a nechať si ho doručiť až domov.

Existujú modely so sieťovou zástrčkou alebo bez nej. Ak chcete spotrebič používať len doma v kuchyni, je rozumné vybrať si spotrebič so sieťovou zástrčkou. Okrem toho sa rôzne jogurtovače líšia svojou kapacitou. Môžete si vybrať, či chcete jednoduchú náplň rozdeliť do niekoľkých malých porciovaných pohárov, alebo pracovať len s jednou veľkou nádobou. V druhom prípade si musíte hotový jogurt naplniť sami a môžete byť aj trochu flexibilnejší, pokiaľ ide o chuť.

Ak hľadáte jogurtovač, na čo by ste sa mali ešte zamerať?

Jogurtovač vás môže svojimi funkciami aktívne podporiť a uľaviť vám. Pri výrobe jogurtov sa to týka predovšetkým času prípravy. Od naplnenia ingrediencií po hotový jogurt uplynie zvyčajne približne osem až dvanásť hodín. Záleží pritom na vašej chuti, pretože od času prípravy závisí, či je jogurt málo kyslý alebo viac kyslý, a môžete tiež určiť jeho konzistenciu. Integrovaný časovač alebo automatické vypnutie je v tomto ohľade výhodou, pretože jogurt môžete jednoducho nechať dozrieť cez noc - spotrebič sa potom sám vypne podľa nastaveného času, aby negatívne neovplyvnil konzistenciu jogurtu.

DIY jogurt uspeje s kvalitným jogurtovým strojom

Vždy postupujte podľa pokynov výrobcu vášho zariadenia. Väčšina spotrebičov má na sebe vytlačené stupnice, ktoré vám pomôžu vyplniť ingrediencie a čas zrenia. Tá závisí napríklad aj od toho, či na prípravu použijete plnotučné alebo nízkotučné mlieko. Ak chcete použiť veľa ingrediencií, mali by ste sa uistiť, že nádoba je dostatočne veľká. Malé spotrebiče niekedy neponúkajú potrebný priestor pre mnohé prísady. Najlepšie bude, ak si práve teraz prezriete našu ponuku kvalitných spotrebičov - potom už nebude od jogurtu a zmrzliny ďaleko!

FAQ

Ako sa dá čistiť jogurtovač?

Dbajte na pokyny výrobcu! Samozrejme, vždy by ste mali najprv odpojiť zariadenie od zdroja napájania. Väčšina spotrebičov je vhodná do umývačky riadu, takže ich môžete jednoducho vložiť do umývačky.

Akú veľkosť jogurtovača kúpiť?

Porciované nádoby s objemom 150 až 200 ml sú pre malé domácnosti dostatočné. Pre väčšie domácnosti sú vhodnejšie veľké nádoby s objemom od jedného do dvoch litrov - zmestí sa do nich aj viac surovín.

Čo potrebujete na výrobu vlastného jogurtu?

Okrem príslušného zariadenia potrebujete len jogurtový ferment a mlieko. A, samozrejme, ingrediencie pre príchuť, ktorú chcete, aby váš jogurt mal.
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov