Minibary

Vyberte
Triediť podľa
59 Výsledky pre "Minibary"
Filter a radenie
Minibary

Mini chladničky a minibary 

Mini chladnička alebo minibar patrí ku kuchynským spotrebičom, ktorý je skvelým doplnkom každej domácnosti. Mini chladnička neposkytuje len ďalší úložný priestor pre nápoje či jedlo, ale môže vám tiež pomôcť udržať poriadok v kuchyni.

Ako vybrať mini chladničku?

Mini chladničky alebo minibary sa vyrábajú v rôznych veľkostiach. Medzi tieto menšie patria malé chladničky do objemu 50 l. Ak máte malú domácnosť alebo plánujete tento spotrebič využivať občas, postačí vám aj mini chladnička s menšou kapacitou. K väčším modelom patria tie s objemom od 50 l až nad 100 l. Tieto sa hodia skôr do reštaurácií alebo barov. Ak patríte k milovníkov vychladených nápojov alebo nemáte na terase dostatok miesta, tento šikovný pomocník je skvelou voľbou. 

Pokiaľ ide o mini chladničky, hmotnosť je určite niečo, čo treba mať na pamäti. Ak máte v pláne zásobiť sa väčším množstvom nápojov, vaša mini chladnička bude veľmi ťažká. Jej hmotnosť môže navyše zaťažiť pult alebo policu. Uistite sa preto, že poznáte hmotnostný limit zvoleného miesta predtým, ako začnete mini chladničku na nápoje naplno využívať.

Mini chladnička alebo minibar môže byť skvelým doplnkom do vašej domácnosti, kancelárie alebo reštaurácie, či baru. Pred kúpou si však určite zmerajte priestor, kam plánujete tento spotrebič umiestniť a pridajte pár centimetrov navyše. Môžete si tak byť istí, že vaša nová mini chladnička dokonale zapadne do svojho nového domova.

Výhody minibaru 

  • S mini chladničkami budete mať dokonale vychladené nápoje vždy na dosah ruky.
  • Malú chladničku na nápoje môžete umiestniť kdekoľvek v dome či byte.
  • Poslúži skvele aj v hoteloch, reštauráciách, baroch, na terasách či chatách.
  • Poskytuje dostatok priestoru na uskladnenie plechoviek, sklenených a plastových fliaš.
  • V porovnaní s chladničkami dosahujú mini chladničky nižšiu hlučnosť = 30 dB, čo je približne rovnaká miera hluku ako hlasnejší šepot.
  • Spotreba minibaru je o niečo nižšia v porovnaní so spotrebou klasickej chladničky.
  • Mini chladničky vám umožňujú nastaviť niekoľko rôznych stupňov chladenia. Stačí otočiť tlačidlo a prispôsobiť teplotu nápojom, ktoré sa práve vo vnútri nachádzajú.
  • Niektoré modely navyše obsahujú aj mraziaci priečinok, do ktorého môžete dať bleskovo vychladiť plechovky alebo pripraviť ľadové kocky do drinkov v bare.
  • Mini chladničky majú kompaktné rozmery, elegantný alebo retro dizajn, ktorý vhodne doplní váš interiér.
  • Dokážete si ich zaobstarať za relatívne nízku cenu.

 Nevýhody mini chladničiek

  • Mini chladničky majú obmedzenú kapacitu a výkon chladiaceho systému, čo môže spôsobiť pomalšie chladenie a tepelné zaťaženie pri vkladaní väčšieho množstva nápojov naraz.
  • Ich malá veľkosť znamená obmedzený priestor pre potraviny a nápoje, čo môže byť nevýhodou pre rodiny alebo ľudí, ktorí potrebujú uchovávať väčšie množstvo zásob.

 Kategorizácia mini chladničiek

Malé chladničky môžeme kategorizovať podľa viacerých faktorov alebo parametrov. Medzi najzákladnejšie delenie patrí: 

 

  • Podľa typu dverí - Mini chladničky na nápoje môžeme rozdeliť aj na základe typu dverí, respektíve ich transparentnosti. V tejto skupine sa nachádzajú modely s presklenými dverami a plnými dverami. Minibary s presklenými dverami sa väčšinou používajú v reštauráciách, baroch alebo festivaloch, aby si zákazníci mohli vybrať svoj nápoj už na prvý pohľad. Mini chladničky s plnými dverami sa využívajú prevažne na domáce používanie do kuchyne, altánku alebo zimnej záhrady. 
  • Vstavané a voľne stojace - Mini chladničky môžeme kategorizovať podľa toho, či sú vstavané alebo voľne stojace. Výhodou voľne stojacich zariadení je, že v prípade poruchy ich môžete ľahko vymeniť alebo jednoducho premiestniť. Napríklad z kuchyne do altánku, aby ste mali mini chladničku na nápoje pre hostí vždy po ruke. V prípade vstavaných mini chladničiek ušetríte priestor, keďže sa umiestňujú do vopred pripravených priestorov, aby ladili s ostatným interierom. Veľkou nevýhodou je, že v prípade poruchy je náročnejšia deinštalácia zariadenia a výmena za nový kus. 
  • Podľa dizajnu - Aj keď nejde o technický parameter, výber správneho dizajnu do interieru je kľúčové. V našej ponuke minibarov nájdete elegantné modely v rôznych farbách ako červená, čierna alebo biela. Na svoje si taktiež prídu aj milovníci retro štýlu, keďže v našej ponuke máme množstvo rôznych modelov retro mini chladničiek.   

 

Mini chladničky sa dodávajú v rôznych veľkostiach a štýloch, aby vyhovovali vašim potrebám. Môžete nájsť modely s funkciami ako je LED osvetlenie, manuálne ovládanie teploty a automatické odmrazovanie. Niektoré modely majú dokonca možnosť zmeniť otváranie dverí, takže si môžete vybrať, na ktorú stranu sa budú dvere otvárať. Či už hľadáte mini chladničku do kuchyne, na terasu či do reštaurácie, určite sa nájde tá, ktorá je pre vás ideálna.

Hľadáte spôsob, ako uskladniť fľaše vína?

Potom sú domáce vinotéky tým správnym riešením do vašej domácnosti. Prezrite si našu pestrú ponuku a zabezpečte dokonale vychladené víno sebe aj vašim blízkym.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov