Sous-vide

Vyberte
Triediť podľa
14 Výsledky pre "Sous-vide"
Filter a radenie
Sous-vide

Sous vide

Sous vide je metóda varenia potravín vo vákuu, ktorú francúzski šéfkuchári poznajú už od 70. rokov. Sous vide je pomalý spôsob varenia, pri ktorom sa jedlo pripravuje vo vzduchotesných plastových vreckách ponorených do vodného kúpeľa.

Sous vide metóda varenia sa nazýva aj metódou pomalého varenia pre dlhšiu dobu prípravy jedla, ktorá súvisí s nižšou teplotou varenia - pri sous vide varení teplota nepresiahne 100 °C.

Čo je potrebné na sous vide varenie?

V sous vide hrnci možno pripraviť naozaj rozmanité jedlá - od zeleninových polievok, cez steaky, sviečkovú až po mrkvový koláč. Všetko, čo na tento zdravý spôsob varenia potrebujete, je sous vide hrniec, vákuové vrecká na potraviny a vákuovač, ktorý odsáva vzduch a pečatí vrecká.

Sous vide hrniec

Sous vide hrnce fungujú ako profesionálne variče. Ide o hliníkové hrnce, ktoré sa ľahko obsluhujú. Výkon sous vide hrnca môže byť 300 W - 55O W, pričom zahrieva 5 l - 6l vody. Sous vide hrniec má zabudovaný led displej, kde môžete nastaviť teplotu v škále od 40 ° C do 99 ° C s odchýlkou varenia 1 ° C a tiež potrebnú dobu varenia. Sous vide hrniec má obdĺžnikový alebo štvorcový tvar, existujú však aj kompaktné ponorné sous vide variče, ktoré môžete použiť v akomkoľvek hrnci a prirpaviť si tak jedlo sous vide metódou.

Fólie do vákuovačky

Sous vide vákuové vrecká sú vyrobené z kvalitného materiálu a dajú sa použiť opakovane. Fólie do vákuovačky môžete využiť aj na uskladnenie uvarených alebo čerstvých jedál. Takže či už hľadáte vákuové vrecká na metódu sous vide, alebo len spôsob, ako udržať vaše potraviny čerstvé, naše fólie sú ideálnym riešením.

Vákuovačka

Úlohou vákuovačky alebo vákuovej baličky je odsať všetok vzduch zo sáčkov, v ktorých máte uzavreté potraviny. Vďaka tomu, že vákuovačka odsaje zo sáčku vzduch, vydržia potraviny dlhšie čerstvé. Moderné vákuovačky odsávajú vzduch a uzatvárajú vrecká automatickým stlačením tlačidla na vákuovačke.

Výhody, ktoré vám prinesie metóda Sous vide

Vďaka metóde sous vide zostane vaše jedlo šťavnaté a plné prirodzenej chuti. Vákuované potraviny vám tiež vydržia dlhšie čerstvé. Navyše je hrniec sous-vide ideálnym pomocníkom na prípravu chutných a zdravých jedál. Pri tomto spôsobe varenia si jedlo zachová svoje živiny a ako bonus ušetríte na elektrine. Sous vide jedlá sú aj menej kalorické, pretože pri ich príprave sa nepoužíva tuk. Ak teda hľadáte zdravší a chutnejší spôsob prípravy jedla, sous vide by ste rozhodne mali vyskúšať!

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov