Vzpieračské tyče

Kúpa obojručnej činky – jednoduché posilňovanie

Činky sú centrom silového tréningu a základom silového trojboja, teda powerliftingu. Trhy a nadhody, mŕtve ťahy, farmárska chôdza alebo veslovanie s činkami – intenzívny silový tréning si jednoducho vyžaduje obojručné činky a zodpovedajúce závažia.

Náš obchod ponúka nielen olympijské činky, ale aj činky na zdvihy v lomenom tvare, menšie obojručné činky na pohodlné domáce použitie, špeciálne tyče na činky na špeciálne cviky s činkami a to všetko s modulárnou spoľahlivosťou systémov činiek.

Obojručné činky a ich miesto v silovom trojboji – intenzívny silový tréning pre pokročilých aj začiatočníkov

Pre obojručné činky platia rovnaké pravidlá ako pre iné voľné váhy: na rozdiel od tréningu na zariadení tu nie je predpísaná dráha závažia. Tréning je tak namáhavejší, intenzívnejší a predovšetkým sa pri každom cviku zapája oveľa viac svalových skupín. Na lavičke alebo v stoji počas drepu – obojručka si vyžaduje nielen silu, ale aj koordináciu.

Cvičenia s obojručnými činkami nie sú bezdôvodne klasikou a kráľovskou disciplínou silového tréningu. K týmto cvikom patria bench press, mŕtvy ťah, trh a nadhod, ale aj funkčné tréningové cviky, ako sú skoky jamping jacks s činkou. Tréning s obojručnou činkou je vždy výzvou, či už s ťažkými kotúčmi na činku alebo bez závaží, pretože táto činka nemá centrálne ťažisko, ale dve ťažiská na koncoch činky. Pre olympijskú činku so (štandardizovanou) vlastnou váhou 20 kg to platí aj bez kotúčov na činku.

Je to podstatné najmä pri cvikoch ako bench press, tlaky, drepy a mŕtve ťahy, pretože vyváženie hmotnosti, ktoré musí telo vykonávať, zabezpečuje mimoriadne komplexné využitie svalstva. Správne prevedenie, ktoré je samozrejme predpokladom, vždy posilňuje koordinačné svalové skupiny, nohy a jadro.

Modulárny systém pre kompletný tréning

Náš obchod ponúka široký sortiment vzpieracích tyčí, ktoré individuálne a ergonomicky obohatia každý tréningový program. Vďaka štandardizovaným veľkostiam závitov (50 mm pre olympijské činky a menšie 30 mm závity pre obojručné aj jednoručné činky) sú hriadele ideálne pre vhodné kotúče na činky. Olympijské činky na svojom vrchole bez problémov unesú hmotnosť niekoľko stoviek kilogramov.

Ponúkame, samozrejme, aj špeciálne tvary činiek alebo súpravy činiek. Špecializované tvary umožňujú lepší úchop napríklad pri zdvihoch alebo mŕtvych ťahoch. Náš obchod ponúka dokonalú tyč na každý možný cvik. Neexistujú žiadne kompromisy, pokiaľ ide o požadovanú hmotnosť, tvar, povrchovú úpravu alebo kvalitu.

Hoci je profesionálny tréning s obojručnými činkami dlhú dobu doménou posilňovní, náš sortiment uľahčuje tréning s obojručnými činkami a závažiami aj doma. Najmä menšie, ľahšie tyče sú vhodné aj pre začiatočníkov a deti a poskytujú profesionálne podmienky v domácej posilňovni.

Viac sily a výkonu – kúpte si obojručnú činku a trénujte profesionálne

Efektívny silový tréning, dynamické posilňovanie a atletická svalnatá postava potrebujú správne fitness zariadenia. Žiadne vybavenie nie je takým synonymom silového tréningu ako činka. Množstvo cvikov, ktoré sa dajú vykonávať s obojručnými činkami, umožňuje aj bez lavičky taký komplexný tréning, že možno efektívne a rozmanito trénovať celé telo.

Vďaka nášmu výberu rôznych obojručných činiek nájdu optimálnu činku pre svoje potreby profesionálne fitness štúdiá aj začiatočníci, ktorí hľadajú perfektné vybavenie pre svoj domáci tréning.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov