Domáce pivovary

Vyberte
Triediť podľa
34 Výsledky pre "Domáce pivovary"
Filter a radenie

Domáce pivovary

Ste milovníkom piva až natoľko, že ste niekedy rozmýšľali nad tým, že si chcete vyrábať pivo vo vašej domácnosti? Teraz sa to môže stať realitou! V našej ponuke malých domácich spotrebičovsi môžete vybrať domáce pivovary a začať vyrábať pivo z pohodlia vášho domova. Vyrobte si svoje vlastné pivo s vlastnou receptúrou a podeľte sa so svojim výsledkom s rodinou a priateľmi. Uskladnite ho v chladničke alebo dokonca v chladničke na nápoje, v ktorej sa bude dokonale vynímať vaša vlastná výroba!

Aké typy a štýly domácich pivovarov nájdete v našom sortimente?

U nás nájdete viac ako 30 produktov domácich pivovarov, ktoré slúžia na varenie kvalitného domáceho piva. Ponúkame vám sladové kotly, fermentačné kotly, chladiče ale aj iné príslušenstvo na varenie domáceho piva.

  • Sladový kotol – sladové kotly sa používajú na varenie mladiny, čo je tekutý extrakt vyrobený zo sladu, z ktorého sa vyrobí pivo. Kotly sú zvyčajne vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a majú veko, ktoré zabraňuje odparovaniu a kontaminácii. U nás nájdete sladový kotol s kapacitou 70 litrov.

  • Fermentačný kotol – fermentačné kotly sa používajú na premenu mladiny na pivo. Kvasinky spotrebúvajú cukry v mladine a produkujú alkohol a oxid uhličitý. Fermentátory sú zvyčajne vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, majú kónické dno na zachytávanie usadenín a vzduchový uzáver, ktorý umožňuje únik oxidu uhličitého bez toho, aby sa do nich dostal kyslík.

  • Chladiaca špirála – je základným vybavením pre každého začínajúceho pivovarníka. Pomáha rýchlo ochladiť horúci slad, čím zabraňuje rastu nežiaducich mikróbov a zabezpečuje, aby sa do vášho konečného produktu dostali len tie najlepšie ingrediencie.

Domáce pivovary z nehrdzavejúcej ocele

Domáce pivovary sú vyrobené z vysokokvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ľahko sa čistia a udržiavajú, čo zaručuje, že vaše pivo bude vždy chutiť skvele. Nerezová oceľ je tiež nereaktívna, takže nehrozí, že by vaše pivo zachytilo nežiaduce príchute z varnej nádoby. Či už s domácim varením piva len začínate, alebo ste skúsený profesionál, domáce pivovary z nehrdzavejúcej ocele sú skvelou voľbou pre každého, kto chce variť pivo so skvelou chuťou.

Ako používať domáci pivovar?

Existuje však mnoho ďalších detailov, ktoré sa týkajú domáceho varenia piva, ale toto by vám malo poskytnúť základnú predstavu o tom, ako používať domáci pivovar:

Ak už máte vybraný svoj domáci pivovar a máte aj recept, samotný proces varenia je pomerne jednoduchý. Najskôr budete musieť dezinfikovať všetko vybavenie, aby sa do piva nedostali žiadne baktérie. Potom zmiešate slad, vodu a chmeľ vo veľkom kotle a varíte približne hodinu. Po skončení varu pridáte do zmesi kvasnice a necháte ich kvasiť dva týždne. Po ukončení kvasenia bude vaše pivo pripravené na plnenie do fliaš a vychutnávanie!

Chcete podávať svoje vlastné pivo ako profesionál? Zaobstarajte si aj naše dizajnové výčapné zariadenia.

Funkcie domáceho pivovaru

  • LCD displej – svoj domáci pivovar si môžete prostredníctvom LCD displeju ovládať jednoducho a prehľadne.
  • Výpustný kohútik vám zabezpečí jednoduché a rýchle vyprázdnenie.
  • Fermentačný kotol je okrem kvasenia piva vhodný aj na kvasenie vína.
  • Snímač teploty, ktorý ukazuje aktuálnu teplotu.

  • Ako si vybrať domáci pivovar

    Pri výbere domáceho pivovaru sa zamerajte na základné faktory:

    • Z akého materiálu je domáci pivovar vyrobený. Veľmi vhodným materiálom je nehrdzavejúca/ušľachtilá oceľ.
    • Objem (kapacita) kotla – zvážte koľko piva chcete vyrobiť. V našom sortimente nájdete aj 15 litrový ale aj veľký 70 litrový domáci pivovar.
    • Sledujte aj rozmery domáceho pivovaru na základe toho, kde ho chcete vo svojej domácnosti umiestniť.

    • Zabudované funkcie domáceho pivovaru – automatické alebo manuálne riadenie procesu rmutovania, LCD displej, nastavenie teploty a ďalšie.

    Výhody nákupu s Electronic-star.sk

    • Bohatý výber kvalitných produktov.
    • Garantujeme vám 3 ročnú záruku.
    • Neplaťte za dopravu (platí na všetky objednávky zo Slovenska).
    • Expresne vám doručíme tie produkty, ktoré sú označené ako “expresné doručenie”.
    • Technická podpora k produktom od Po-Št: 8:00-18:00, Piatok: 8:00-16:30.

    Často kladené otázky

    Ako dlho vydrží pivo vyrobené doma?

    Odpoveď na otázku, ako dlho vydrží vaše domáce pivo, závisí od viacerých faktorov vrátane postupu, ktorý ste použili na jeho výrobu, čistoty prostredia, v ktorom ste pivo varili, typu piva, ktoré ste varili, a teploty, pri ktorej bolo skladované. Vo všeobecnosti platí, že dobre vyrobené vrchne kvasené pivo (vyrobené z našich mladinových koncentrátov) vydrží čerstvé 3 mesiace pri skladovaní pri teplote do 10 °C. Ak však počas varenia prebehlo všetko v poriadku, môžete si svoje pivo vychutnať aj o rok neskôr. Hlavná vec, ktorú si treba zapamätať, je, že domáce pivo si najlepšie vychutnáte čerstvé, preto sa ho snažte vypiť do niekoľkých mesiacov od uvarenia.

    Pri akej teplote má ležať pivo?

    Teplota, pri ktorej sa pivo skladuje, môže mať veľký vplyv na jeho chuť a trvanlivosť. Pre vrchné kvasenie je ideálna teplota do 10 °C. Pivo tak získava väčšiu jemnosť. Pri spodnom kvasení sa odporúča teplota maximálne 5 °C. Teplota ležania môže byť vyššia, ale znižuje sa tým trvanlivosť piva. V každom prípade by sa malo zabrániť slnečnému žiareniu a pivo by sa malo skladovať pri stabilnej teplote vzduchu a bez výkyvov. Dodržiavaním týchto pokynov na skladovanie môžete.

    Ako odhadnúť hodnotu alkoholu?

    Odmerajte hustotu piva pred a po fermentácii. Použite vzorec – ((VSTUPNÁhodnota - VÝSTUPNÁhodnota) : 7,45) + 0,2 = % alkoholu. Pozn.: 7,45 – toto číslo predstavuje konštantu, 0,2 – toto číslo predstavuje alkohol vytvorený pri sekundárnom kvasení.