… a zaistiť si výhody!
Fritéza alebo aj fritovací hrniec predstavuje rýchly a zdravší spôsob prípravy jedla. Fritézy okrem vyprážania umožňujú aj teplovzdušné rovnomerné pečenie a ohrev. Vo fritéze môžete pripraviť mäso, zeleninu, ale aj sladké pochúťky ako muffiny, šišky alebo taštičky z lístkového cesta.
Ak milujete hranolky a hľadáte prístroj, ktorý vám ich pripraví rýchlo, chutne a bez väčšieho neporiadku v kuchyni, olejová fritéza je ideálna fritéza na hranolky. V olejovej fritéze sa jedlo vypráža v košíku úplne ponorenom do oleja. Nepríjemného zápachu sa však nemusíte báť, špeciálne pachové filtre udržia vašu kuchyňu sviežu.
Ak hľadáte zdravšiu alternatívu k vyprážaniu, teplovzdušné fritézy sú skvelou voľbou. Ak je pre vás zdravý životný štýl dôležitý, odporúčame vám taktiež sous vide metódu varenia. Tieto zariadenia používajú na varenie jedla horúci vzduch, takže si svoje obľúbené vyprážané jedlá môžete vychutnať s menším množstvom oleja. Teplovzdušné fritézy navyše umožňujú použitie kvalitnejších olejov, ktoré by sa inak v iných panviciach pripálili. Teplovzdušné fritézy sa dodávajú v rôznych veľkostiach a štýloch, takže si môžete nájsť ten, ktorý vyhovuje vašim potrebám. Vyberte si z najlepších teplovzdušných fritéz na trhu.
Na trhu sú tri typy teplovzdušných fritéz: halogénové fritézy, statické fritézy a dynamické fritézy. Halogénové fritézy používajú infračervený ohrievač na rýchle varenie jedla. Statické fritézy cirkulujú horúci vzduch okolo jedla, zatiaľ čo dynamické fritézy majú aj lopatku, ktorá jedlo počas vyprážania mieša. Všetky teplovzdušné fritézy uvaria jedlo rýchlejšie a bezpečnejšie ako tradičné fritézy.
Teplovzdušná fritéza funguje tak, že cirkuluje horúci vzduch okolo jedla, aby sa uvaril. Horúci vzduch vytvára výhrevné teleso a jedlo sa varí rovnomerne vďaka ventilátoru, ktorý horúci vzduch cirkuluje okolo. Niektoré teplovzdušné fritézy majú aj otočnú lopatku, ktorá jedlo automaticky mieša, takže nemusíte robiť nič iné, len čakať, kým sa jedlo uvarí!