… a zaistiť si výhody!
Kedy je ideálny čas na to, aby ste zapojili svoj elektrický gril do zásuvky? Či už hľadáte jednoduchý spôsob, ako si pripraviť svoje obľúbené hamburgery či ako ugrilovať steaky, alebo si chcete vyskúšať grilovačku s priateľmi, elektrický gril je perfektnou voľbou.
Pri výbere toho správneho grilu pre vás by ste mali mať zvážiť niekoľko kritérií.
Pred výberom elektrického grilu si zodpovedzte otázku, čo chcete na grile primárne pripravovať. Ak si plánujete pochutnávať najmä na grilovanom mäsku, je dôležité, aby mal váš gril príkon minimálne 2000 W. Ak je vašou voľbou príprava sendvičov a grilovanej zeleniny, potom vám postačí gril aj s nižším príkonom.
Dobrého jedla nikdy nie je dosť. Plánujete robiť grill party? Potom určite oceníte veľkú grilovaciu plochu 41 x 26 cm. Okrem veľkosti grilovacej plochy si všímajte aj to, či je povrch nelepivý. Odporúčame vám hliníkový povrch alebo nerezovú oceľ. Napodobeninám kovov sa radšej vyhnite. Po prvé - majú krátku životnosť, po druhé - môžu uvoľňovať škodlivé látky, a teda majú negatívny vplyv na zdravie.
Ak máte všeobecne radšej inteligentné zariadenia, vyberte si gril s funkciou nastavenia konštantnej teploty. Dokonca existujú modely, pri ktorých je možné zvoliť si stupeň prípravy mäsa. Záleží len na vás, či preferujete rare, medium alebo well-done. S elektrickým grilom si dokážete ugrilovať kuracie mäso ako profesionál.
V prvom rade sa líšia v zdroji energie. Elektrický gril využíva elektrickú energiu, zatiaľ čo klasický využíva ako palivo drevené uhlie.
Druhý rozdiel spočíva v príprave jedla – na elektrickom grile viete pripraviť zdravšie mäso bez škodlivých látok, pretože olej, ktorý pri grilovaní kvapká z mäsa sa zberá v samostatnej nádobe, vďaka čomu nedochádza k produkcii heterocyklických amínov alebo polycyklických aromatických uhľovodíkov, ktoré mäso kontaminujú. Pri elektrických griloch sa tuk a grilovacie šťavy zachytávajú v k tomu určenej nádobke, ktorú môžete jednoducho vybrať a vyčistiť.
Elektrické grily môžete bezpečne používať aj na balkóne alebo v priamo v kuchyni.