Elektrické grily

Vyberte
Triediť podľa
  • Stránka 1 / 2
76 Výsledky pre "Elektrické grily"
Filter a radenie
  • Stránka 1 / 2
Elektrické grily

Elektrické grily

Kedy je ideálny čas na to, aby ste zapojili svoj elektrický gril do zásuvky? Či už hľadáte jednoduchý spôsob, ako si pripraviť svoje obľúbené hamburgery či ako ugrilovať steaky, alebo si chcete vyskúšať grilovačku s priateľmi, elektrický gril je perfektnou voľbou.

Výhody elektrického grilu

  • Elektrický gril predstavuje zdravší spôsob grilovania: Nielenže uľahčujú grilovanie, ale sú tiež skvelým spôsobom, ako sa vyhnúť používaniu škodlivého dreveného uhlia alebo propánových výparov.
  • Elektrický gril môžete využívať celoročne: Vďaka tomu, že elektrický gril môžete umiestniť na záhradu, terasu, balkón aj do kuchyne vašu chuť na grilované jedlo nebude obmedzovať ročné obdobie či nepriaznivé počasie. V ponuke máme aj elektrické grily určené na vonkajšie grilovanie v záhrade.
  • Stačí ho zapojiť do elektriny: Veľkou výhodou elektrických grilov je, že pri grilovaní na elektrickom grile nemusíte myslieť na kúpu paliva ako drevené uhlie, drevo alebo propán-butánové fľaše. Ako už samotný názov grilu evokuje, elektrický gril využíva elektrickú energiu.
  • Na grilovanie už nemusíte čakať: Elektrický gril sa zahreje veľmi rýchlo, už za pár minút po jeho zapnutí môžete začať grilovať. Počas grilovania jednoducho môžete teplotu regulovať podľa svojich preferencií.
  • Elektrický gril sa ľahko udržiava: Žiaden popol ani žeravé uhlíky, elektrický gril vám ušetrí čas upratovania. Po každom grilovaní je nutné vyčistiť len grilovaciu plochu a zbernú nádobu na olej.
  • Dokonale opečené jedlo z oboch strán: Kontaktné elektrické grily majú 2 opekacie dosky, ktoré pečú jedlo z oboch strán a pretože vysoká teplota preniká priamo do stredu potraviny, pripraví sa skôr, než sa z neho vyparí šťava. Rýchlemu opekanie napomáha aj vrúbkovaný povrch platní. Vďaka nerovnému povrchu platní vzniká lepší kontakt s jedlom.

Ako si vybrať elektrický gril?

Pri výbere toho správneho grilu pre vás by ste mali mať zvážiť niekoľko kritérií.

Čo budete na grile pripravovať najčastejšie?

Pred výberom elektrického grilu si zodpovedzte otázku, čo chcete na grile primárne pripravovať. Ak si plánujete pochutnávať najmä na grilovanom mäsku, je dôležité, aby mal váš gril príkon minimálne 2000 W. Ak je vašou voľbou príprava sendvičov a grilovanej zeleniny, potom vám postačí gril aj s nižším príkonom.

Koľko členov má vaša domácnosť?

Dobrého jedla nikdy nie je dosť. Plánujete robiť grill party? Potom určite oceníte veľkú grilovaciu plochu 41 x 26 cm. Okrem veľkosti grilovacej plochy si všímajte aj to, či je povrch nelepivý. Odporúčame vám hliníkový povrch alebo nerezovú oceľ. Napodobeninám kovov sa radšej vyhnite. Po prvé - majú krátku životnosť, po druhé - môžu uvoľňovať škodlivé látky, a teda majú negatívny vplyv na zdravie.

Aké funkcie by mal mať váš gril?

Ak máte všeobecne radšej inteligentné zariadenia, vyberte si gril s funkciou nastavenia konštantnej teploty. Dokonca existujú modely, pri ktorých je možné zvoliť si stupeň prípravy mäsa. Záleží len na vás, či preferujete rare, medium alebo well-done. S elektrickým grilom si dokážete ugrilovať kuracie mäso ako profesionál.

Aký je rozdiel medzi elektrickým a klasickým grilom?

V prvom rade sa líšia v zdroji energie. Elektrický gril využíva elektrickú energiu, zatiaľ čo klasický využíva ako palivo drevené uhlie.

Druhý rozdiel spočíva v príprave jedla – na elektrickom grile viete pripraviť zdravšie mäso bez škodlivých látok, pretože olej, ktorý pri grilovaní kvapká z mäsa sa zberá v samostatnej nádobe, vďaka čomu nedochádza k produkcii heterocyklických amínov alebo polycyklických aromatických uhľovodíkov, ktoré mäso kontaminujú. Pri elektrických griloch sa tuk a grilovacie šťavy zachytávajú v k tomu určenej nádobke, ktorú môžete jednoducho vybrať a vyčistiť.

Elektrické grily môžete bezpečne používať aj na balkóne alebo v priamo v kuchyni.

Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov
Prihlásenie
Prosím, zadajte sem svoju e-mailovú adresu.
Zadajte minimálne 6 alebo viac znakov